Rockfestivaler

Rockmusikens historia mitt på Avenyn

Högst upp på avenyn i Göteborg ligger Park Lane och när dörrarna slås upp inleder vi vår kväll i Memphis, USA med ingen mindre än kungen av rock, Elvis Presley. Showen börjar med alla de klassiska låtarna som kommit att ligga till grund för mycket av den musik vi fortfarande hör idag. Vi lämnar sedan Memphis för att fortsätta vår musikaliska resa från väst- till östkusten. Vi gör ett besök hos Guns N’ Roses i Los Angeles, vilka river av sina mest kända låtar. Detta för att sedan fortsätta färden till New Jersey och Bruce Springsteen. Efter en resa genom USA och de stora klassikerna beger vi oss hem till Sverige igen. Här får vi höra artisterna berätta om den svenska rockhistorien.

I den svenska rockhistorien möter vi allt från Sven-Ingvars till punkiga Ebba Grön. I den här showen sparas det verkligen inte på krutet. Allt från obskyra tjurskallar, till glitter och spandex möts vi av under kvällen. På scenen dansar duktiga artister, såväl manliga som kvinnliga. Så se till att värma upp rösten, plocka fram luftgitarren och ta på dig din rockigaste outfit, för nu kör vi! Under kvällen utlovas även glitter, allsång och häftiga dansnummer. Det är svårt att inte ryckas med till de stora hitsen och goda stämningen på Park Lane Rock Show, Göteborgs bästa krogshow! Samtliga som bokar biljetter till showen blir placerade vid ett bord och väl omhändertagna av personalen. Alla platser är onumrerade och större sällskap kan komma att placeras vid flera bord.

Middag och musik

Under kvällen görs det inte bara en musikalisk resa, utan även en kulinarisk resa i form av en vacker trerättersmeny med dryck. Showmenyn under hösten 2018 lyder som följande: Till förrätt erbjuds en utsökt ingefärsgravad lax. Till varmrätt serveras en helstekt oxfilé med svampcrème, örtstompad potatis, dragonsky och svampragu. Till dessert serveras slutligen en ljuvlig mjölkchokladpannacotta med rostad vit choklad, björnbärskompott samt saltrostade mandlar och kokos. Park Lane erbjuder alltid en meny som är säsongsbetonad. I de fall då det finns allergier eller speciella önskemål går det givetvis att förbeställa för dessa en vecka innan besöket. Till den goda maten finns ett generöst utbud av viner, öl och drinkar att välja mellan. Personalen tar väl hand om gästerna och kan rekommendera en för maten passande dryck.

Tider och datum

Park Lane Rock Show hade sin premiär i september 2018 och spelas till och med juni 2019. Dörrarna öppnas för insläpp vid klockan halv sju och besökarna välkomnas att sätta sig till bords för att avnjuta maten, drycken och showen. Du bokar och hittar aktuella tider och datum på deras hemsida. Showen pågår till cirka klockan elva på kvällen. På helgerna, alltså fredagar och lördagar, förvandlas hela stället till en av Göteborgs hetaste nattklubbar, direkt efter föreställningen. Park Lane har även en bakficka som rekommenderas för gäster för ett besök för en fördrink innan Park Lane Rock Show. Restaurangen som ligger i Lorensbergsparken är öppen från klockan sex. När dörrarna till showen sedan öppnas är det bara att slå sig ned till bords och njuta av en kväll i musikens tecken.

Erfaren ensemble

Park Lane Rock Shows ensemble består av 16 personer. Här finns erfarna artister som har arbetat med många av de största showerna i Sverige och utomlands. Sångkapten är Elin Tossavainen som närmast innan Park Lane har arbetat som artist i Oslo i Norge. Ensemblen består av kvinnor och män i blandade åldrar där den yngsta är 23 och den äldsta är 46. Samtliga har sedan tidigare med sig en artistisk erfarenhet i Sverige men också i övriga världen. De är skönsjungande allesammans men också mycket duktiga dansare, vilket vi också får se mycket av under kvällen. Det bjuds på häftiga dansnummer i vackra scenkläder skapade av showens egen kostymör Mikaela Magnusson. Artisterna ackompanjeras av ett husband, vilket gör det hela till en riktigt exploderande live show.

En show för alla tillfällen

Park Lane Rock Show har något för alla och passar ypperligt för flera olika tillfällen. Kanske vill ni fira en jubilar, en bröllopsdag eller äta tillsammans med kollegorna? Eller varför inte ta med tjej- eller killgänget för en helkväll först med show och middag för att sedan stanna kvar och se Park Lane förvandlas till en het nattklubb efter showen? Om du inte bor i Göteborg erbjuder även Park Lane bra hotellpaket. Med ett sådant hotellpaket fås en helkväll med underhållning i form av show, middag och övernattning till ett bra pris. Park Lane samarbetar med flera hotell med promenadavstånd till dem. Välj själv det hotell som passar bäst. För mer detaljerad information om showen och information om vilka hotell som erbjuds – besök Park Lanes hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top